ТЕНИСЕРИ СЛАВИЈЕ ДОМИНИРАЛИ НА РЕГИОНАЛНОМ ПРВЕНСТВУ

Такмичари Тениског клуба Славија славили су на регионалом првенству у конкуренцији до 14 година.

У конкуренцији девојчица победница такмичарка ТК Славија Ива Колев из Ћуприје, која је у финалу савладала такмичарку ТК Таж из Ниша Даницу Марјановић резултатом 61 60. Мало је недостајало да целокупно финале буде у знаку Славије, пошто је у полуфиналу такмичарка из Ниша савладала такмичарку из Славије Анастасију Марјановић резултатом 75 75 у мечу који је трајао котово три сата. Друга полуфиналисткиња је такође такмичарка ТК Славија Ана Дејковић из Ћуприје.

У конкуренцији дечака финалисти су били такмичари ТК Славија, где је Душан Бањац из Ћићевца био бољи од Михајла Спасојевића из Ћуприје победивши резултатом 26 64 62. Душан је у полуфиналу савладао Филипа Јовановића из Ниша, док је Михајло у полуфиналу био бољи од свог клпског саиграча Мартина Јовановића из Ћићевца.

„Веома сам поносан на данашњи дан, пре свега у делу доминације Тениског клуба Славија. Од четири финалисте троје је из Славије, а од осам полуфиналиста шест је из Славије. Регион Источна Србија за који је организовано првенство од већих градова обухвата Ниш, Зајечар, Смедерево, Бор, Пирот, Лесковац, Врање, Јагодину, Крушевац. Овакви успеси нису никад забележени до сада“ каже Илија Пауновић, главни тренер клуба.

Првенство Источне Србије у конкуренцији до 14 година одржано је у Ћуприји, на тениским теренима Славија. Првенство Источне Србије до 18 година одржано је у Нишу, а следе Првенство Источне Србије до 16 година које ће бити одржано у Крушевцу, затим до 12 година у Јагодини, и на крају сениорско првенство које ће бити одржано опет у Ћуприји.

У Ћуприји, 6-7. април 2024.