БАЊАЦ ДОМИНАНТАН НА ДОМАЋЕМ ТЕРЕНУ

На тениским теренима Славија у Ћуприји одржан је турнир 2. категорије Тениског савеза Србије у конкуренцији до 14 година.

Код дечака најбољи је био такмичар Тениског клуба Славија Душан Бањац, који је освојио ово такмичење без изгубљеног сета. Душан је у финалу био бољи од такмичара Тениске академије Живковић из Ниша Лазара Ђокића резултатом 61 75. Полуфиналисти су Михајло Спасојевић и Вук Томовић.

Такмичарка Црвене Звезде из Београда Дуња Војиновић била је најбоља међу девојчицама. Дуња је у финалу савладала Такмичарку ТК Професионал из Краљева Тару Марковић резултатом 2-1 у сетовима. Иако је у трећем сету губила 51 Дуња је успела да преокрене резултат и добије сет 75. Полуфиналисткиње су Станковић Хана и Вељовић Лена из Београда.

„Задовољан сам резултатима и игром наших такмичара, а посебно наступом Душана који је успео да се избори са свим проблемима и повредама и да убедљиво тријумфује. Душан је веома перспективан тенисер, са њим се озбиљно ради и очекујем да настави са напретком у својој игри“ каже Илија Пауновић, главни тренер клуба и лични тренер Душана.

Душан је тренутно на 14. месту ранг листе Србије у својој конкуренцији, а са овом победом по први пут ће се наћи међу 10 најбољих.

Турнир је одржан у организацији Тениског клуба Славија од 31.8. до 2.9.2024. године