SIM IGRE MLADIH

Позивамо све грађане да дана 6.јуна.2023.год. увеличате вашим присуством свечано отварање СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ на градском стадиону „Александар Аца Петровић“ у 10 часова, највећу манифестацију аматерског спорта за децу и омладину на овим просторима чији іе основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства.

Ово іе јубиларна десета година игара у Србији где је основцима и средошколцима омогућено потпуно бесплатно учествовање у такмичењима у разним спортским дисциплинама. И поред тога што се Спортске игре младих баве рекреацијом кроз спорт, такмичења су организована на професионалном нивоу. Кроз дружење и спорт промовишу начин живота чији су основни постулати разумевање, приjатељство, поштовање различитости, солидарност и фер-плеј, као најделотворнија алтернатива свим негативним утицајима данашњице. Игре су тиме постале највећа манифестација аматерског спорта у Европи призната од Међународног Олимписког комитета.

Удружење за спорт и рекреацију Спортске игре младих jе члан Спортског савеза Србије и Савеза за школски спорт Србије.

Порука ових игара је „ПРУЖАМ РУКУ НЕ ПОДМЕЋЕМ НОГУ“- јасна и гласна порука против свих видова вршњачког насиља, поготово оног на спортским теренима и трибинама.

Град Ћуприја је препознат као град спорта и једини у окружењу организује Спортске игре младих, предлажемо да дан одржавања игара 6.јун.2023.год. буде дан школског спорта тј. дан где ће све школе учествовати у такмичењима и промовисати како школе тако и наш град.